Creen la Conferència de deganes i degans de facultat amb estudis de turisme

La Universitat de Lleida forma part de la comissió gestora

Descarregar pdf
classeturisme
Classe del grau de Turisme abans de la pandèmia. FOTO: FDET
La Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL) és una de les integrants de la comissió gestora de la recent constituïda Conferència de deganes i degans de facultats amb estudis de Turisme d'Espanya (CEDTUR) impulsada per una quarantena d'universitats d'arreu de l'Estat.
 
La comissió gestora, on també hi són les universitats de Girona, Autònoma de Barcelona, Alacant, La Rioja, La Laguna, Sevilla, Antonio de Nebrija i Complutense de Madrid, gestionarà l'ens fins que hi ha hagi una junta definitiva sorgida d'un proper procés electoral.
 
La CEDTUR té com a objectiu fomentar, millorar i coordinar els estudis de turisme de grau, màster i doctorat en els diferents centres que imparteixen aquesta titulació, tot afavorint la cooperació interuniversitària, així com impulsar la recerca en aquest àmbit. L'ens també vol convertir-se en interlocutor del sector turístic i dels poders públics pel que fa a normes i temes que afectin aquests ensenyaments, en coordinació amb la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles.
 
Entre les accions que posaran en marxa estan la creació de fòrums de debat i intercanvi oberts a totes les universitats de l'Estat sobre temes d'interès per als ensenyaments universitaris de turisme i estrènyer la col·laboració amb els centres de secundària i batxillerat, el sector turístic i organismes públics amb competències en aquest àmbit.

Inicialment, el domicili social de la CEDTUR serà a la Facultat de Turisme de la Universitat de Màlaga, i el seu degà, Antonio Guevara Plaza, la presidirà. 

El degà de la FEPTS, Eduard Cristobal ha valorat molt positivament la posada en marxa de CEDTUR, i ha qualificat d'oportunitat per a la UdL formar part de la comissió gestora. "En sortiran beneficiats els nostres estudis en turisme així com la recerca sobre aquest sector, que recordem és una de les principals indústries del país", ha dit.