Dos 'idees' de la UdL, finalistes als premis Iberus d'emprenedoria

Els guardons s'han lliurat a Logronyo

Descarregar pdf
premisIberus2015UdL
Foto de família de premiats i finalistes Foto: Campus Iberus

Dos projectes de la Universitat de Lleida (UdL) han quedat finalistes en la segona edició dels Premis Campus Iberus Emprende-CLH. Concretament, en la modalitat de generació d'idees de negoci. Es tracta d'Arthrofood, sobre la producció massiva ecològica d'insectes i el seu ús innovador en l'alimentació humana, i Bizcount, que desenvolupa una plataforma de compra col•lectiva. La Universitat Pública de Navarra (UPNA) ha copat el palmarès amb tres dels quatre guardons.

Arthrofood, promogut per Diego Cruz i Yovanna Serrato, té com a objectiu cobrir la necessitat d'oferir al consumidor final una alternativa alimentària, mediambientalment sostenible i altament nutritiva. Mentre, el projecte Bizcount, promogut per Oriol-Boris Monjo, proposa una innovació en la gestió del negoci, adreçada tant a pimes com a fàbriques.

En la modalitat d'idees de negoci el primer premi i segon se l'han emportat els projectes Eversens i Optisensing Technology respectivament, totes dues idees promogudes per titulats de la UPNA. En la modalitat de projecte empresarial, els guardonats han estat Epic Power Converters SL, una spin-off de la Universitat de Saragossa, i Bioder Technology SL, start-up de la UPNA.

A l'acte de lliurament de premis van participar el rector de la Universitat de la Rioja, José Arnáez Vadillo ,que presideix el Campus Iberus, representants institucionals de la resta d'universitats del consorci, i el president de CLH, José Luis López de Silanes.