El repositori obert de la UdL, el de major visibilitat de les universitats catalanes

Descarregar pdf
bibliolletresUdL
La Biblioteca de la Facultat de Lletres acull diversos llegats / FOTO: UdL

El Repositori Obert de la UdL -que ofereix accés a la producció científica, acadèmica i institucional- és el més visible de les universitats catalanes, segons el 12è rànquing web del Laboratori de Cibermetria del CSIC. Els recursos del Servei de Biblioteca i Documentació (SBD) es troben en el novè lloc d'aquesta llista dels repositoris institucionals, liderada per l'Institut d'Empresa Working Papers, la Universitat Francisco de Vitoria i la Universitat d'Oviedo.

Els indicadors que s'utilitzen per a l'elaboració dels rànquings que elabora aquest laboratori són la grandària (nombre de pàgines web d'acord al cercador Google), la visibilitat (arrel quadrada del nombre d'enllaços externs multiplicada pel nombre de dominis web que originen els mateixos), els fitxers rics i el nombre d'articles (no cites) recollits al Google Scholar durant el període de 5 anys compresos entre 2008 i 2012.

El vicerector de Campus, Jesús Avilla, considera que "tenir un gran repositori institucional és, sense dubte, important pel prestigi de la UdL". Al mateix temps, atribueix l'èxit aconseguit "a tota la comunitat universitària i, particularment, a les treballadores i els treballadors del SBD".

Més informació

REPOSITORIS DIGITALS DE LA UdL