Europa ha fet política econòmica sense tenir en compte l'atur

Segons un expert del BCE, que inaugura el curs a la Facultat de Dret, Economia i Turisme

Descarregar pdf
InauguracioFDE2017UdL
L'acte ha tingut lloc a l'Auditori del Centre de Cultures / Foto: Replay

"Hem estat fent política tancant els ulls davant l'atur". Així ho ha reconegut avui a la Universitat de Lleida (UdL) un dels coordinadors de la legislació monetària i membre del Servei Jurídic del Banc Central Europeu (BCE), Iñigo Arruga Oleaga. Ho ha dit en la lliçó inaugural del curs 2017-2018 de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, que inicia les celebracions dels 50 anys d'estudis de Dret a Lleida.

Arruga ha repassat el marc jurídic de la unió monetària i bancària; així com algunes de les últimes mesures econòmiques a la Zona Euro. Així ha explicat que, tot i que actualment la taxa d'atur és la més baixa des de març de 2009 (un 9'1%), aquest factor no s'ha tingut prou en compte. Arruga també ha destacat que, malgrat la recuperació econòmica, "alguns indicadors socials continuen sent preocupants en diversos Estats membres, entre els que hi ha Espanya".

En aquest sentit, el rector de la UdL ha expressat la seua preocupació pel fet que "no pot ser que sortim de la crisi sense desenvolupament social". Roberto Fernández també ha volgut transmetre "un reconeixement als pioners i pioneres dels primers anys de Dret, que amb il·lusió, esforç i compromís han fet que aquests estudis estiguin ara entre els millors de l'Estat."

La degana de la Facultat, Maria José Puyalto,  ha agraït a tots els que han fet possible els 50 anys del centre. També ha anunciat que ben aviat  s'activarà  la web  del cinquantenari i que un dels reptes de futur és reforçar la posició internacional de la Facultat de Dret, Economia i Turisme; així com potenciar la seua imatge pública.