Hàbits de vida saludables, clau per als pacients amb trastorn bipolar

Segons una recerca del grup Fonaments biològics dels trastorns mentals

Descarregar pdf
Maria Mur
Maria Mur / Foto: Comunicació ICS
Els hàbits de vida saludables i una correcta alimentació milloren l'evolució cognitiva dels pacients amb trastorn bipolar, mentre l'obesitat i el sobrepès l'empitjoren, a curt i a llarg termini. Així ho assenyalen les conclusions d'un projecte de recerca del grup Fonaments biològics dels trastorns mentals de l'IRBLleida, que coordinen la professora de la Universitat de Lleida (UdL) Maria Mur, també psiquiatra de l'Hospital Universitari Santa Maria, i Josep Pifarré, del mateix centre hospitalari.

Les investigadores i els investigadors tenen en marxa altres projectes sobre el trastorn bipolar. Concretament sobre la influència de la reserva cognitiva en aquests pacients, i sobre el paper de les neurotrofines (proteïnes que afavoreixen la supervivència de les neurones) i de marcadors inflamatoris i d'estrès oxidatiu en les variables clíniques i en la disfunció cognitiva.

Avui 30 de març se celebra el Dia Mundial del trastorn bipolar, una malaltia mental crònica força desconeguda que afecta el 2,4% de la població. Consisteix en un trastorn episòdic de l'estat d'ànim, caracteritzat típicament per l'oscil·lació i la recurrència de fases d'eufòria anomenades (hipo)maníaques i d'altres depressives, amb etapes d'absència de símptomes que es consideren períodes de remissió.

Text: Comunicació ICS / Premsa UdL