Intercanvi d'estudiantat entre la UdL i la Universitat de Tianjin

Hi pot optar alumnat de les facultats de Lletres i de Dret, Economia i Turisme

Descarregar pdf
professors-Tianjin-UdL
La Tianjin Foreign Studies University. FOTO: UdL

Dos estudiants de la Facultat de Lletres, i dos més de la de Dret Economia i Turisme de la Universitat de Lleida (UdL), viatjaran becats aquest curs acadèmic 2018-2019 a la Universitat d'estudis estrangers de Tianjin (Xina). Es tracta d'una nova iniciativa per promoure la mobilitat de l'alumnat, impulsada pels dos centres i que compta amb el suport del Consell Social.

L'alumnat interessat podrà presentar la seua sol·licitud entre el 3 i el 18 de desembre propers a qualsevol registre de la UdL. Optarà a una estada d'una setmana de durada a la Tianjin Foreign Studies University, que inclou un programa d'activitats dissenyat pel centre xinès per donar a conèixer aspectes culturals i empresarials d'aquell país. El desplaçament, allotjament i manutenció aniran a càrrec del programa d'intercanvi que preveu també que quatre alumnes de la universitat xinesa visitin la Universitat de Lleida aquest curs  durant una setmana.

El jurat, integrat per les deganes de les dos facultats de la UdL, el director del Diploma d'estudis hispànics i el president del Consell Social o en qui delegui, tindrà en compte l’expedient acadèmic, així com la motivació dels sol·licitants. Amb aquesta convocatòria es pretén "estimular i premiar l'estudiantat graduat a la UdL amb bon rendiment acadèmic i interès per la cultura xinesa".

Carme Figuerola, degana de la Facultat de Lletres, explica que l'intercanvi és fruit de la col·laboració que des de fa més d'una dècada mantenen la UdL i la universitat xinesa amb el Diploma d'Estudis Hispànics. "Aquesta llarga experiència ha permès consolidar la cooperació entre la Tianjin Foreign Studies University−Machang Dao i les facultats de Lletres i de Dret, Economia i Turisme. Aprofundir en aquesta col·laboració i afavorir la internacionalització dels centres, és l'objectiu d'aquest programa".