Jaume Puy assumeix la presidència de la Xarxa Vives

Relleva en el càrrec la rectora de la Universitat Jaume I

Descarregar pdf
jaumepuy
Jaume Puy. FOTO: UdL
El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy Llorens, serà durant els propers sis mesos el president de la Xarxa Vives d'Universitats (XVU). Puy pren el relleu de la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón Soler, que fins ara ocupava aquest càrrec d'acord calendari rotatiu de presidències de la Xarxa. Acompanyen a Puy: Oriol Amat i Salas (exrector de la Universitat Pompeu Fabra) com a vicepresident I; Daniel Crespo Artiaga (rector de la Universitat Politècnica de Catalunya) com a vicepresident III, i Eva Alcón, com a vicepresidenta IV.

Puy ha agraït la confiança al Consell General de la Xarxa Vives, màxim òrgan de la institució format pels 22 rectors i rectores membres, i ha destacat el treball que porta desenvolupant la institució per la cohesió universitària al llarg dels territoris de parla catalana.

Durant la presidència de Puy es duran a terme les activitats i accions previstes en el pla anual d’actuació de la institució, que inclou al voltant de 150 iniciatives distribuïdes en 15 programes: Comunicació, Cultura, Estudiants, Igualtat de Gènere, Llengua, Mobilitat, Premis i Ajuts, Programes Sènior, Publicacions, Recerca, Relacions Internacionals, Síndics de Greuges i Universitats Saludables i Sostenibles, entre d’altres.

Entre d’altres, s’iniciarà la 4a edició de l’estudi Via Universitària, que té com a objectiu generar informació rigorosa, objectiva i àmplia sobre les condicions de vida i la vinculació amb l’estudi de l’alumnat universitari. Així mateix, la UdL acollirà un Fòrum Vives sobre el binomi Universitat i Cultura, on s'analitzaran aspectes com la relació territori amb el territori; les vinculacions amb la cultura popular o els impactes de la recerca en l'àmbit local i comarcal. En paral·lel, la UdL actuarà com a amfitriona en la XXII Trobada Fòrum Vives del Voluntariat Lingüístic, que tindrà lloc a la localitat de Salardú (la Vall d’Aran) del 26 al 29 d’octubre, aplegant joves activistes d’arreu del territori.

La UdL també serà la seu de la final del Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència que organitzen conjuntament la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FRCI) i la XVU. L’objectiu del certamen és promoure la comunicació de la ciència d’una manera divertida, original, amena i entenedora, utilitzant únicament les habilitats comunicatives personals, sense el suport d’eines digitals. Aquest acte tindrà lloc el proper 17 de novembre al Saló Víctor Siurana.
 
TEXT: Comunicació XVU/Premsa UdL