Jesús M. Gutiérrez Bustillo pren possessió com a nou síndic de la UdL

L'exsecretari general de la Paeria aposta per resolucions propositives que tindran un seguiment

Descarregar pdf
sindics amb rector (1)
D'esquerra a dreta: Gutiérrez, Puy i Betriu. Foto: UdL
Jesús M. Gutiérrez Bustillo, secretari general de l'Ajuntament de Lleida entre 2003 i 2020, ha pres possessió com a nou síndic de greuges de la Universitat de Lleida (UdL) per als propers quatre anys. Gutiérrez relleva en el càrrec l'advocat, Joan Betriu Monclús, que ha estat al capdavant de la sindicatura entre 2017 i 2021.
 
El nou síndic, que ha estat acompanyat per Betriu, el rector, Jaume Puy, i la secretària general de la UdL, Lola Toldrà, ha agraït l'oportunitat que li dóna la UdL, institució on va estudiar Dret i on ha exercit de professor associat entre 2011 i 2020. Ha qualificat de "repte" aquesta nova etapa que comença i ha anunciat que aposta per dictar resolucions propositives que puguin suposar millores per la institució. Preguntat sobre si els seus futurs dictàmens -que no són vinculants- tindrien un seguiment d'acompliment, el nou síndic ha repòs que "si una resolució es propositiva, implica que es faci un seguiment i, per tant, n'hi haurà".
 
Per la seua part, el rector ha agraït l'acceptació del càrrec per part de Gutiérrez, així com la tasca duta terme pel síndic sortint. Betriu, que ha qualificat la UdL com una institució amb pocs conflictes, ha estat al capdavant de la sindicatura de greuges de la UdL els darrers cinc anys. Abans que ell, van ocupar el càrrec Francisco Javier Aquilué Ortiz (2013-2016), Miguel Gil Martín (2004-2012) i Miquel Àngel Alonso Sancho (1996-2004).