L'AGAUR reconeix 51 grups de recerca de la UdL com a consolidats

Amb un finançament d'un milió d'euros, el doble que en l'anterior convocatòria

Descarregar pdf
ETSEA_LaboratoriQuimica
Laboratori de Química, a l'ETSEAFIV / Foto: Jordi V. Pou (*)

* Aquesta imatge, que ha d'anar signada correctament, només pot ser utilitzada per il·lustrar aquesta informació. No pot ser arxivada, ni reutilitzar-se per a qualsevol altra informació

La Universitat de Lleida (UdL) compta amb un total de 51 grups de recerca consolidats, segons la darrera resolució de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), que ha atorgat finançament a 20 dels 38 que l'havien sol·licitat. La suma d'aquestes subvencions, que tenen com a objectiu reforçar l'impacte científic, econòmic i social de la investigació, supera de poc el milió d'euros per a la UdL (1.009.000€). La quantitat aconseguida a través d'aquests SGR-Cat 2021 duplica la de l'anterior convocatòria (SGR 2017), en la qual l'AGAUR va atorgar 500.580€ d'ajuda a 14 grups consolidats de la UdL.
 
Aquesta ha estat la darrera convocatòria de Suport a Grups de Recerca (SGR) que publica la Generalitat abans que el Parlament hagi aprovat la nova Llei de la Ciència de Catalunya (LCC). En aquesta ocasió, la quantitat màxima de la subvenció s'ha fixat en 60.000 euros, un "sostre" que han assolit 11 grups de la Universitat de Lleida.
 
Per centres, el que té més grups de recerca consolidats és l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i Forestal i de Veterinària (ETSEAFIV), amb 17, dos dels quals en col·laboració amb el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. La segueixen la Facultat de Lletres i l'Escola Politècnica Superior, amb 9 cadascuna. La Facultat de Medicina compta amb 7, deixant al marge els 8 adscrits a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. La Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social té 5 grups de recerca amb el segell de consolidat; la Facultat de Dret, Economia i Turisme, 3; i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, 1 qualificat com a "emergent".

MÉS INFORMACIÓ:

Resolució provisional SGR-Cat 2021