La Càtedra Màrius Torres, guardonada per les seues aportacions a l'Any Espriu

Cultura la distingeix per la digitalització del patrimoni literari de l'escriptor

Descarregar pdf
anyespriu
Any Espriu

La Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida ha estat guardonada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per la seua aportació a l'Any Espriu. En l'acte de culminació de l'efemèride celebrat ahir al vespre al Palau de la Música, Jordi Malé (investigador principal del Grup de Recerca Aula Màrius Torres de la UdL), va recollir de mans del conseller Ferran Mascarell aquesta distinció, per la digitalització del patrimoni literari de l'escriptor que ha dut a terme la Càtedra i que es pot consultar al Corpus Literari Digital.

La veu de Salvador Espriu recitant els seus poemes, fitxes manuscrites de l’escriptor amb anotacions personals, autògrafs i primeres edicions de les seua obra narrativa, poètica, teatral i crítica són alguns exemples del material digitalitzat que recull el Corpus. Aquest projecte, ideat i dirigit pels professors de la UdL, Joan Ramon Veny i Jordi Malé, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la Institució de les Lletres Catalanes, pretén recuperar, preservar i difondre el patrimoni literari català contemporani en llengua catalana i promoure’n l’estudi.  A més de la digitalització d'una gran part del patrimoni literari de Salvador Espriu, el Corpus també ha digitalitzat obra d'en Carles Riba, Clementina Arderiu, J. V. Foix, Màrius Torres, Gabriel Ferrater i Narcís Oller, entre altres.

La resta de guardonats per l'Any Espriu van ser: Santos Hernández i els Antics Alumnes de l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual, el FC Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona, l'escultora, Madola, la directora teatral, Teresa Vilardell, la traductora, Amaranta Sbardella, la discogràfica Picap, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, la Diputació de Barcelona l'entitat Reunió de Papaia i el professor de la Universitat Ramon Llull, Ramon Camprubí.

Notícies relacionades

14 d'octubre de 2013
El patrimoni literari d'Espriu, disponible al Corpus Literari Digital de la UdL