La UdL augmenta en 80 les places d'Infermeria per al curs vinent

Amb dos nous torns de tarda, a Lleida i a Igualada

Descarregar pdf
CCIES SALUT
Campus de Ciències de la Salut a la capital del Segrià / Foto: Jordi V. Pou
La Universitat de Lleida (UdL) oferirà 80 places més d'accés al grau d'Infermeria el curs 2022-2023. Es repartiran en dos nous torns de tarda als campus de la capital del Segrià i d'Igualada. Això farà que la UdL compti amb un total de 190 places de primer en aquesta titulació, 105 a Lleida i 85 a la capital de l'Anoia, a les que s'han de sumar les 25 del doble grau d'Infermeria i Fisioteràpia. L'anunci fet pels consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i de Recerca i Universitats, Gemma Geis, l'ha de ratificar la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) el proper dilluns, 25 d'abril.
 
La Generalitat ha decidit augmentar en 561 places l'oferta d'Infermeria arreu de Catalunya, de les quals 435 seran públiques. És un increment del 25% respecte a les 2.184 actuals. Ho justifica per donar resposta al fet que en cinc anys es jubilaran el 10% dels 2.400 professionals d'infermeria de Lleida i dels 51.200 de Catalunya.
 
La degana de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL, Judith Roca,  ha valorat positivament l'increment de l'oferta, ja que era una reivindicació del col·lectiu professional, tot recordant que suposarà un gran esforç pel seu centre tant a nivell de docència com de buscar pràctiques per a l'alumnat.
 
En la mateixa línia s'ha expressat la presidenta de l'Associació de Degans i/o Directors de Facultats i Escoles d'infermeria de Catalunya, Balears i Andorra (ADEIC), Montserrat Comellas. "No tots els territoris compten ara com ara amb els serveis necessaris per dur a terme la pràctica clínica i cada alumne ha de fer 2.300 hores de pràctiques", ha afirmat. També s'ha mostrat preocupada pel manteniment de la qualitat docent i pel futur d'alguns centres si es manté aquesta oferta.
 
Durant l'acte celebrat a Barcelona, la consellera Geis també va recordar que el Govern treballa "per crear una nova unitat docent al Pirineu". En aquest sentit, la vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Qualitat de la UdL, Paquita Santiveri, puntualitza que "la Universitat de Lleida ho està valorant perquè s'han de tenir en compte els recursos sanitaris de la zona". En aquest sentit, Roca afegeix que "la voluntat de la Generalitat és poder fer-ho com més aviat millor, però el projecte es troba en una fase molt inicial".

Pel que fa a la resta de les noves places d'Infermeria a les universitats públiques el curs vinent es reparteixen de la següent manera: 140 a la Universitat de Barcelona (UB), 140 a l'Autònoma (UAB), 60 a la de Girona (UdG), i 15 a la Rovira i Virgili (URV). A les privades, augmenten en 60 a un centre adscrit a la UB, 36 a la Universitat de Vic i 30 a la Internacional de Catalunya.

MÉS INFORMACIÓ:

Govern i universitats acorden incrementar en prop de 600 les places d'accés al grau d'Infermeria per al curs vinent (NOTA DE LA GENERALITAT)