La UdL descobreix els 'secrets' de Lleida en una guia turística

La ciutat verda o la fusió d'història i comerç, dos de les deu rutes que es proposen

Descarregar pdf
guiacaem
Els autors de la guia Foto: UdL

Una gran ciutat tota per descobrir, és el títol de la nova Guia de Lleida que edita la UdL i que avui s'ha presentat al Saló Víctor Siurana del Rectorat. Dirigida pel catedràtic d'Història de l'Art, Ximo Company, aquesta publicació proposa deu rutes per la capital del Segrià i el seu entorn que han estat elaborades per Company i els historiadors Carme Berlabé, Meritxell Niñá, Isidre Puig i Clara López, amb imatges de Marta Raïch.

La publicació, fruit del treball de tres anys, s'inicia amb una breu descripció de Lleida i la seua història, per seguir amb els itineraris següents: Fusió d'història i comerç; Eixample i illa cultural; El nucli antic; La riba dreta del Segre; La Rambla de Ferran; El turó de Gardeny i el seu entorn; La Lleida verda; Els voltants de la ciutat; i El turó de la Seu Vella. Totes deu rutes inclouen mapes i fotografies -gairebé un miler-, així com fitxes addicionals sobre indrets i edificis singulars recomanats per visitar.

A més del patrimoni cultural, monumental i artístic de la ciutat, hi trobarem referenciades llegendes i tradicions, com per exemple la de la Mare de Déu del Blau, el Balcó del Serraller o els Tres Tombs. També, informació sobre l’oferta cultural i d’oci de Lleida, les seues festes, la seua gastronomia, els allotjaments, les compres i els serveis de la ciutat. En aquest sentit, la Guia inclou adreces, telèfons i webs d'institucions, associacions, centres cívics i culturals, mitjans de transport, entre d'altres.

Guia de Lleida. Una gran ciutat tota per descobrir, presenta en prop de 300 pàgines "tot el que es pot visitar i gaudir a la capital de Ponent i el seu entorn", expliquen els autors. "S'adreça a tots aquells que tinguin ganes de conèixer la màgia irrepetible d’aquesta ciutat, ja siguin lleidatans, o visitants d'altres indrets amb expectatives culturals i turístiques", afegeixen.

De moment, s'han fet una tirada de 2.000 exemplars, a un preu de 18 euros. "És el regal de Nadal a la ciutadania del Centre d'Art d'Època Moderna de la Universitat de Lleida", ha dit Ximo Company.

Patrocinada per l'Ajuntament i la Diputació, així com per diferents empreses de Lleida, el rector de la UdL, Roberto Fernández, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, han coincidit a destacar, durant la presentació de la Guia als mitjans de comunicació, la seua qualitat i actualitat.

Més continguts

Galeria fotogràfica