La UdL desenvolupa una ‘app’ web per a pacients de càncer de mama

Per encàrrec de l'IRBLleida i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova

Descarregar pdf
app càncer mama2
Imatge de la web app

El Servei d'assessorament i desenvolupament eHealth (SADeH) de la Universitat de Lleida (UdL), vinculat a l’Escola Politècnica Superior, ha desenvolupat una aplicació web per a pacients de càncer de mama que participen en assaigs clínics. Els ofereix informació i els permet contactar amb un especialista. El projecte, anomenat appmiclinica, ha estat un encàrrec de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV).

L'aplicació té una part accessible per a totes les persones amb informació general sobre el càncer de mama, la seua prevenció i consells sobre alimentació i exercici. Inclou un apartat que té per nom "La ciència avanza", que recull les últimes publicacions científiques, projectes i debats sobre la investigació del càncer de mama.

A més, compta amb una part privada, amb una clau d'accés, pensada per a les persones que participen en assaigs clínics, on reben informació del tipus de càncer en concret que pateixen. També els permet contactar amb un especialista indicant el correu electrònic, el motiu de la consulta i el missatge.

Encapçalada pel metge adjunt del Servei d'Oncologia Mèdica de l'HUAV i investigador del Grup de recerca de biomarcadors en càncer (GReBiC) de l'IRBLleida, Serafín Morales Murillo, aquesta iniciativa "pretén facilitar informació fiable i contrastada que permeti estar al dia de les últimes novetats i evitar confusions", destaca.

"També intenta que els pacients que es troben participant en assajos clínics estiguin ben informats del mateix i connectats a la nostra unitat de manera àgil i senzilla", afegeix Morales.

 

Text: Comunicació IRBLleida / Premsa UdL