Mascarell afirma que cal posar més accent en l'ús social del patrimoni

El conseller inaugura el Màster en peritatge, avaluació i anàlisi d'obres d'art

Descarregar pdf
mascarellUdL
Mascarell ha inaugurat avui el màster d'art. FOTO: UdL

"Tot i que en els darrers 30 anys s'ha donat un gran valor a la conservació del patrimoni a Catalunya, falta però posar més accent en el seu l'ús social". Així ho ha afirmat avui el conseller en funcions de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, en la inauguració del Màster en peritatge, avaluació i anàlisi d'obres d'art de la UdL que s'estrena aquest curs.

Mascarell, que ha pronunciat la conferència: El patrimoni artístic i cultural de Catalunya en el marc de l'Europa del segle XXI, ha lamentat que, tot i que el patrimoni és una de les riqueses més importants que té un país, hi ha gent que encara pensa que és més una dificultat i una riquesa, quan el patrimoni és un dels grans actius del nostre país. De fet, aporta anualment 500 milions d'euros a la nostra economia, ha dit.

A més, és molt important, ha afegit, per a la construcció de la identitat, per al reconeixement de la creativitat i la innovació i per la construcció d'un futur millor, més culte.

El conseller ha destacat la magnífica aportació que fan les universitats a la vida cultural de Catalunya, inclosa la UdL, i que el Màster en peritatge, avaluació i anàlisi d'obres d'art contribuïa a resoldre una especialització que encara no ho estava.

Segons el director del màster, el catedràtic d'Història de l'Art, Ximo Company, són uns estudis pioners a Catalunya i a Espanya, ja que els matriculats -una vintena- tindran a les seues mans les obres d'art. "Una experiència única i irrepetible poder tenir un Murillo i un pseudomurillo, un Goya i un pseudogoya, un Picasso i un pseudopicasso...".

Tant Company com Mascarell han felicitat el rector, Roberto Fernández, pel Premi Nacional d'Història, " tot i que no ens mirem la història amb les mateixes magnituds", ha dit Mascarell. Per la seua part, el rector, ha respost que hi dos coses que té en comú amb el conseller, la passió per la història i la passió per Catalunya.

Més informació

Oficina de premsa UdL / 29/07/2015
UdL i Generalitat col·laboren en un màster de peritatge d'obres d'art