Més de 130 persones al primer curs de males herbes en panís

La formació s'ha fet en línia a través del campus virtual de la UdL

Descarregar pdf
panis amb herba
Camp de panís / Foto: ETSEA-UdL
Un total de 130 persones d'arreu de l'Estat espanyol han participat a la primera edició del curs d'Identificació i maneig de males herbes en panís organitzat pel grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal de la Universitat de Lleida (UdL). La formació, que s'ha impartit per videoconferència a través del campus virtual de la UdL, ha substituït el tradicional curs de males herbes que se celebrava anualment de forma presencial i que enguany hauria arribat a l'edició número 17.
 
El curs s'ha centrat en els trets essencial que permeten una correcta identificació, en estat de plàntula, de les principals espècies de males herbes als camps de panís; la seua ecologia i biologia; les noves espècies exòtiques que han esdevingut invasores; els models d'emergència i els casos de resistència a herbicides. També ha abordat els mètodes de control, tant culturals i mecànics com químics, amb especial incidència en el sistema IPMwise d'ajut a la presa de decisions sobre mètodes de control.
 
La majoria dels participants eren representants d'empreses fabricants i distribució de fitosanitaris, serveis agrícoles, cooperatives agràries i personal investigador d'universitats i centres públics de recerca. El curs ha comptat amb l'esponsorització de la Societat Espanyola de Malherbologia i de Corteva Agriscience, multinacional que patrocina la Càtedra Corteva de Malherbologa de la UdL.