Més de 350 noies i nois d'ESO, al 'Per què no puc fer-ho?'

Enguany les titulacions triades han estat tres de l'EPS i Ciència i Tecnologia d'Aliments

Descarregar pdf
jornada_PQ_NO_PUC_FER-HO2014
Un dels tallers de tecnologia dels aliments. FOTO: Centre Dolors Piera

La jornada per presentar els estudis universitaris de la Universitat de Lleida sense estereotips de gènere, el Perquè no puc fer-ho? ha arribat a la cinquena edició. Un total de 180 noies i 169 nois, alumnes de 4t d'ESO de 5 instituts: Alcarràs,  Maristes, Lo Pla d’Urgell (Bellpuig), Canigó (Almacelles) i Guindàvols (Lleida) van participar divendres en aquesta iniciativa del Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL.

Les titulacions triades enguany han estat el grau de Ciència i Tecnologia d'Aliments, per als nois, i tres dels quatre graus que imparteix l'Escola Politècnica Superior, per a les noies, ja que des del Centre Dolors Piera expliquen que les dades dels darrers cursos acadèmics mostren com l'EPS "està masculinitzada en els estudis d'Enginyeria Industrial, Mecànica i Informàtica -a diferència del que passa en Enginyeria de l'Edificació-, i com els estudis de Ciència i Tecnologia d'Aliments, compten amb més dones que homes entre el seu alumnat".

Les activitats, que han tingut lloc paral·lelament a l'EPS i a l', que s'imparteixen a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) en dos torns, han inclòs una presentació dels estudis i les seues sortides professionals, visites a les instal·lacions dels centres, i diversos tallers com ara: Esferificacions: com fer fideus o caviar de sucs de fruita o Coneix el teu cos: atropometria, per als nois; i Smartphones, Tractament de les emocions amb Emotiv o Autòmats programables, per a les noies.

Aquesta jornada, que pretén trencar els estereotips de gènere quan els i les adolescents han de triar titulació universitària, és una adaptació dels projectes europeus Girl's Day (Dia de les noies) i Boy's Day (Dia dels nois) i a la UdL se celebra des del 2010.
Com resa la cita de Bella Abzug, en el tríptic de Perquè no puc fer-ho?, "La prova per saber si pots desenvolupar una feina o no, no hauria de dependre de l'organització dels teus cromosomes".

Més informació

Oficina de Premsa 07/11/2013
Nutrició i educació física, a la jornada per uns estudis sense estereotips de gènere