Música de pel·lícula al Rectorat de la UdL

Descarregar pdf
DionisEspinaDuo
El pianista Miguel Ángel Dionis i el violinista Joan Espina
Temes que formen part de la banda sonora de pel·lícules com ara La llista de Schindler o El violinista a la teulada sonaran demà dimecres al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) en un concert gratuït a càrrec del violinista Joan Espina i el pianista Miguel Ángel Dionis. Serà a partir de les 18.00h a la Sala d'Actes, en el marc de la 22a Temporada Musical de la UdL. El concert "Una tarda de cine" inclourà peces de John Williams, Arvo Pärt, Carlos Gardel, James Horner, Astor Piazzolla, George Gershwin, Jerry Bock, Dmitri Xostakovitx i Nigel Hess.

El programa fa un recorregut per films de diferents èpoques i estils. La més antiga és la russa El tàvec (Aleksandr Fajntsimmer, 1995) i la més recent, La darrera primavera o El violinista que va arribar del mar (Charles Dance, 2004). Altres títols coneguts són El violinista a la teulada (Norman Jewison, 1971), La llista de Schindler (Steven Spielberg, 1993), Llegendes de passió (Edward Zwick, 1994), Sabrina (Sydney Pollack, 1995) o Elogi de l'amor (Jean-Luc Godard, 2001).
 

El mollerussenc Joan Espina és membre de l'Orquestra Nacional d'Espanya, després d'haver passat per l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Ha obtingut diversos premis tant en concursos de violí (Germans Claret, Joan Massià, Andrés Segovia-Ruiz Morales) com de música de cambra (Castellterçol, Manresa, Montserrat Alavedra).


El pianista canari Miguel Ángel Dionis compta amb reconeixements com el primer premi del XI Concurs Nacional de piano Joan Massiá i el primer premi en el XXV Concurs de joves intèrprets de piano de Catalunya. Professor al Conservatori de Música de Barcelona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya, com a pianista acompanyant ha treballat durant tres dècades amb la soprano Begoña Alberdi, amb qui ha enregistrat el CD Mater.

Més informació

Programa de la 22a Temporada Musical de la UdL