Obres de Haydn i Smetana, en el proper concert de la Temporada musical

Actuació gratuïta del Quartet Havel demà a les 18.00h al Rectorat

Descarregar pdf
QuartetHavelUdL
El membres del Quartet Havel

El Quartet de corda en Do major, op. 76, núm. 3 (Emperador) del compositor austríac, Joseph Haydn, i el Quartet de corda núm. 1 en mi menor (De la meva vida) del txec, Bedřich Smetana, conformen el programa del proper concert del Quartet Havel a la Universitat de Lleida.

Habituals de les temporades musicals de la UdL, aquest grup establert a Barcelona torna de nou enguany amb un concert gratuït que tindrà lloc dimecres 18, a les sis de la tarda, a la Sala d'actes de l'edifici del Rectorat.

El fragment més conegut de la primera de les composicions que interpretaran, el Quartet Emperador, és el segon moviment. Aquest himne escrit per Haydn per a l'emperador Francesc II d'Àustria, "Déu guardi l'emperador Franz", va ser, posteriorment adoptat com a himne d'Alemanya, i així s'ha mantingut fins als nostres dies.

Pel que fa la peça de Smetana, fou composta entre octubre i desembre de 1876, dos anys després del seu retir a causa de la sordesa. "És un reflex de la meua vida i de la catàstrofe que significa la sordesa total", escrivia en una carta de començaments de 1879. Aquesta obra romàntica transcendeix els elements personals per esdevenir una dramàtica expressió musical del dolor.

El Quartet Havel és una formació de corda formada al 1992 per músics provinents de  diferents  països  europeus i que prenen el nom de qui fou president  de  la República Txeca,  Václav  Havel (1936-2011), a mena d'homenatge.  Els  seus  components  formen  part  de  diverses  formacions  com ara l'Orquestra  de  Cambra  Catalana, l'Orquestra  del  Gran  Teatre  del  Liceu o el grup  Enigma  de  Saragossa. Han  ofert  concerts  per  tot  l'Estat i diferents països del centre d’Europa. Cada any imparteixen el Curs Internacional de Música de la Costa Brava.

Està format pel violinista txec, Stanislav Stepanek; la polonesa, Magdalena Kostrzewska, també al violí; el violoncel·lista hongarès, Zsolt Tottzer; i el català, Ferran Saló, a la viola.

Més informació

Programa de la 23a Temporada musical de la UdL

Més continguts

Galeria fotogràfica