Oportunitats i experiències en situació de COVID-19, a la Jornada de turisme

Per primer cop se celebra en línia i està oberta a tothom

Descarregar pdf
Jornada Turismo inauguracio
La inauguració ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana. FOTO: Replay

La nova realitat que està vivint el sector turístic a causa de la pandèmia de la COVID-19, quin paper hi tenen les noves tecnologies i com d’una situació inesperada en pot sorgir un turisme més sostenible, són els temes que aborda la IX Jornada de Turisme de la Universitat de Lleida (UdL) i que per primer cop se celebra en línia i oberta a tothom.

Segons ha explicat Natalia Daries, professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) i una de les coordinadores de la jornada juntament amb Eva Martin, "avui dia hi ha opcions de plataformes d’allotjament col·laboratiu sense intercanvi monetari, es tracta de l’evolució del couchsurfing (o fer surf de sofà) que ha passat de ser una mena de xarxa social per trobar un lloc on dormir a la possibilitat de conèixer el món a través de les persones" . Vivian Medina, social media manager i investigadora de la predoctoral de la UdL, serà l’encarregada de plantejar aquest tema en la seua intervenció amb l’objectiu de conèixer l’impacte dels seus clients en les destinacions i el valor afegit que aporten aquestes plataformes als usuaris.

Per la seua part, Fabián González, soci director de The Digital Band, exposarà les oportunitats que ofereix la situació de pandèmia actual de repensar el turisme i fer un canvi de paradigma: passar del turisme massiu a un turisme sostenible. "Aquesta visió estaria relacionada alhora amb la humanització i la socialització de l’activitat turística, que ens plantejarà Jimmy Pons, especialista en el turisme de les persones i l’aplicació de les tecnologies transformadores que busquen el benestar dels individus en el sector”, ha comentat Daries.

La jornada comptarà també amb la presència de Leire Bilbao, gerent de Visit Benidorm, i Joan Romà, Digital Business Strategist de Google, que parlaran de la gestió i la comunicació en aquest àmbit per tal que l’usuari se senti més segur davant la COVID-19, i del potencial de la transformació digital, respectivament.

A la inauguració, que ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana de la UdL, hi han participat Martin, Daries i el degà del centre, Eduard Cristòbal. L'esdeveniment pot seguir-se al canal YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=9tJ1_pGJrvA).

 

TEXT: Sui Generis Comunicació Creativa

MÉS INFORMACIÓ:

Canal de YouTube