Premis Romànic d'Or, Funde i Josep Lladonosa per a la UdL

Descarregar pdf
FundeUdL
Lliurament de premis Romànic d'Or. FOTO: Ajuntament de Lleida

Tres professors i una estudiant de la Universitat de Lleida han estat distingits els darrers dies amb diferents premis que atorguen empreses i associacions d'empreses lleidatanes. Els guardonats han estat Enric Herrero, amb el Romànic d'Or, Natàlia Alonso i Aida Moliné, amb els premis Funde, i Jordi Soldevila, amb el Josep Lladonosa d'Història Local.

Enric Herrero, catedràtic de Microbilogia i cordinador del Campus Iberus a la Universitat de Lleida, va rebre aquest cap de setmana un dels premis Romànic d'Or, que lliura anualment Actelgrup a persones o entitats que destaquen pel seu treball de donar a conèixer la dieta mediterrània i els seus productes com a font de vida saludable i prevenció de malalties. Herrero, professor a la Facultat de Medicina i membre de la comissió permanent de l’IRBLleida, va ser un dels dos guardonats amb el Romànic d'Or juntament amb la cuinera Carme Ruscalleda.  

D'altra banda, Natàlia Alonso, professora de la Facultat de Lletres i membre del Grup d'Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, i Aida Moliné, graduada en Administració d'Empreses (ADE) i actualment cursant un màster a la UdL, han estat distingides amb dos dels premis Funde que atorga l'Associació d'empresàries, directives i professionals. Alonso va ser distingida per la seua trajectòria investigadora, mentre que Moliné va ser premiada en la categoria d'estudiant universitària de darrer curs d’ADE amb millors qualificacions acadèmiques.

Finalment, Jordi Soldevila, professor associat de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, va ser guardonat recentment amb el Premi Josep Lladonosa d'Història Local per la monografia Aigua, burgesia i catalanisme. Mollerussa: la construcció d'una ciutat (1874-1936), una obra que aborda la història contemporània de la capital de l'Urgell. El diari La Mañana, que és qui atorga el premi, regalarà el llibre el dia de Sant Jordi als seus lectors.