Sala-Valldaura, millor autor estranger traduït al francès

El Cénacle Européen Francophone li ha concedit el premi Ovide 2015

Descarregar pdf
salavalldauraUdL
Josep Maria Sala-Valldaura. FOTO: UdL

El professor emèrirt de la Universitat de Lleida, Josep Maria Sala-Valldaura, ha estat distingit amb el premi Ovide 2015, que atorga el Cénacle Européen Francophone, en la categoria de millor autor estranger traduït al francès. L'editorial belga "L'arbre à paroles", va publicar el seu llibre Daltabaix com a Bouleversements i la revista homònima d'aquesta editorial també va publicar-li un monogràfic sobre poetes catalans, traduït per Nathalie Bittoun-Debruyne.

El catedràtic de Literatura Espanyola, que fa dos anys va ser homenatjat pels seus companys de la UdL amb l'edició del llibre El teatro en la España del siglo XVIII, rebrà el guardó el proper mes de juny a París.

Sala-Valldaura és professor a la UdL des del 1989. Titular d'Universitat des del 1991, va obtenir la càtedra en Literatura espanyola l'any 2002. Especialista en teatre del segle XVII, ha treballat en altres àmbits com ara la literatura moderna i contemporània en català i castellà, la teoria literària i la traducció.

Com a poeta, Sala-Valldaura ha publicat poemaris, sobretot orientats al classicisme i la modernitat. És considerat un dels autors de la seua generació que més ha contribuït en l’evolució del llenguatge poètic. D’altra banda, com a assagista, també ha protagonitzat la renovació poètica dels anys setanta i vuitanta i és un dels principals difusors de Joan Vinyoli. En la seua vessant de crític literari, ha escrit per diverses publicacions periòdiques. La seua obra ha estat reconeguda amb premis com el Serra d’Or, el Joanot Martorell o el Cavall Verd.

El Cénacle Européen Francophone va guardonar ara fa dos anys, un altre catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de Lleida. En aquell cas el distingit va ser, Jaume Pont, amb el Virgile 2012 de poesia.

Notícies relacionades

20/04/2012/ Oficina de Premsa de la UdL
Homenatge entre amics a Sala-Valldaura.

18/06/2012/ Oficina de Premsa de la UdL
Jaume Pont rep a París el premi Virgile 2012 de poesia.