El suïcidi i l'addicció al mòbil, a la Setmana de la Psicologia
Tindrà lloc al campus de Cappont dijous i divendres vinent
Descarregar pdfEl maltractament infantil, la gestió de l’estrès, el suïcidi, o l'addicció al mòbil, són alguns dels temes que abordarà la Setmana de la Psicologia, que enguany arriba a la sisena edició. Organitzada per la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS), juntament amb l’Associació d’Estudiants de Psicologia de la UdL i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya-delegació de Lleida, la Setmana tindrà lloc al campus de Cappont els propers 15 i 16 de febrer.
Aquesta activitat, que combina conferències i tallers, s'obre amb la conferència de l'assessor jurídic del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, Javier Quílez, que donarà pautes per com obrir una consulta privada. Entre els tallers de dijous, el del maltractament infantil i com afecta a la salut mental, de la psicòloga Laia Marquès; un altre sobre la gestió de l'estrès des de l'educació no formal, que impartirà la també psicòloga, Andrea Martínez; o com cal actuar davant els casos d'altes capacitats intel·lectuals, que anirà a càrrec de Leopoldo Carreras (Fundació FANJAC).
La jornada de dijous també inclou, entre altres, una conferència del professor de la UNED, Juan Carlos Pérez, sobre intel·ligència emocional i una sessió on Salvador Badia, membre de Psicòlegs sense fronteres, explicarà quines són les tasques que desenvolupa aquesta entitat.
Divendres, s'abordarà el suïcidi en una xerrada del psicòleg Jordi Naudó, així com la importància de dormir bé, sobre la què en parlarà Núria Roure, de l'Institut del son de Lleida. Quant als tallers, destaca el dedicat al trastorn per afartament, de la psicòloga Cristina Andrade, el de la teràpia assistida amb animals, amb membres de l'Associació Ilerkan, o el dedicat a la sexualitat que impartirà Pere Font, director de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella.
La 6a Setmana de Psicologia es tancarà amb la conferència “Aixeca el cap!", a càrrec del Marc Masip, psicòleg especialitzat en addicions a les noves tecnologies i impulsor del programa Desconnecta.