La Haima per un Sàhara lliure torna al Rectorat

Taules redones, jocs infantils i un espectacle de conscienciació conformen l'oferta gratuïta

Descarregar pdf
haima2023
Les tendes, plantades a la plaça Víctor Siurana / Foto: Premsa UdL
Conscienciar sobre la situació que milers de persones viuen ja fa més de 40 anys als camps de refugiats d'Algèria és l'objectiu de la Haima per un Sàhara lliure, que aquest matí s'ha plantat davant del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL), a la plaça Víctor Siurana. Després de passar pel campus de Cappont l'any passat, aquesta iniciativa de conscienciació dirigida a tota la ciutadania torna al centre de la capital del Segrià.
 
La Haima per un Sàhara Lliure ofereix de manera gratuïta conta contes, jocs infantils típics sahrauís, un taller de henna i degustació de te. També han previst la pintada d'un mural reivindicatiu. L'activitat està coorganitzada per la unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL, l'Associació d'Amics del Sàhara de les terres de Ponent, la Coordinadora d'ONG i aMS de Lleida i la Paeria.
 
El primer pas ha estat muntar la típica tenda sahrauí, un dels símbols d'aquest poble. El grup de joves del projecte Cicles Formatius a Terreny (CFT23) ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida al programa amb l'actuació Què et preocupa?, "una mostra d'art escènic que tracta sobre la realitat de tot el que no ens preguntem, el que es dona per entès", expliquen els organitzadors. Es repetirà com a cloenda, a les 19.30h.
 
Abans es desenvoluparan dos taules redones. En la primera, a les 18.45h, alguns joves dels CFT23 que han visitat el camp de persones refugiades sahrauís a Tindouf debatran sobre la No violència activa. En la segona, a partir de les 18.45h, participaran el president de l'Associació Joventut Activa Sahrauí, Khaled Molhamed; el president honorífic de la mateixa entitat, Larry Casenave; el metge sahrauí Aly Hamadi; i el jove crescut en la diàspora Mohammed Moulud.

MÉS INFORMACIÓ:

Programa de l'activitat