La UdL, a la constitució del grup de treball G10

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçala la trobada econòmica

Descarregar pdf
G10-aragones
Els assistents a la reunió / Foto: Cambra de Comerç de Lleida
La Universitat de Lleida (UdL), la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de la ciutat, les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya (PIMEC), i els sindicats UGT-Terres de Lleida i Comissions Obreres (CCOO) Lleida han constituït avui oficialment el grup de treball del Comitè Estratègic per a la Transformació de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran (G10), que té com a objectiu transformar el model econòmic del territori.
 
PIMEC, COELL, UGT i CCOO s'afegeixen així a la iniciativa, que va néixer com a G6. El president del Govern català, Pere Aragonès, ha encapçalat la reunió, que ha tingut lloc al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (actualment Agrobiotech). El parc acollirà l'oficina tècnica del Biohub Cat, la finestreta única de la bioeconomia a Catalunya, que impulsen la Generalitat, la Diputació i la Paeria.
 
Aragonés ha explicat que un dels primers reptes a impulsar per part del G10 és la creació del Biohub Cat (Centre de serveis per al desenvolupament efectiu de la bioeconomia circular a Catalunya), que vol impulsar les bioindústries d’alt valor afegit complementàries de l’activitat agrícola, ramadera, agroindustrial i forestal i generadores de valor compartit. Precisament aquest mes de març el Govern va aprovar la concessió d’una subvenció de 900.000 euros al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida per a la posada en marxa del BioHub Cat i del Centre d’Innovació Digital Agroalimentari i Forestal de Catalunya (CIDAF CAT).
 
La signatura de constitució del G10 ha comptat amb el rector de la UdL, Jaume Puy; el president de la Cambra de Lleida, Jaume Saltó; el president d la Cambra de Tàrrega, Carles Giribet; la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés; el president de la Diputació, Joan Talarn; el paer en cap, Miquel Pueyo;  el president de Pimec Lleida, Jesús Torrelles; el president de COELL, Josep Maria Gardeñes; la secretària general de CCOO Lleida, Cristina Rodríguez; i el secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilá.