La Universitat de Lleida, en serveis mínims fins al 8 de gener

Amb la mesura, la institució preveu estalviar uns 66.500 euros

Descarregar pdf
tancament
Serveis mínims Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) tanca les seues portes al públic durant disset dies aquest Nadal per estalviar uns 66.500 euros (40.000€ en energia, 25.000€ en neteja i 1.500€ en comunicacions), una quantitat similar a l'assolida durant el mateix període de l'any 2015, segons informa el vicerector de Campus de la UdL, Jesús Avilla. La majoria d'edificis suspendran la seua activitat quotidiana entre els dies 23 de desembre i 8 de gener, ambdós inclosos, mantenint un servei de seguretat les 24 hores en tots els campus.

Els dies 24 i 31 de desembre totes les instal·lacions romandran tancades; així com el 26, festiu. Els serveis mínims s'estableixen pels dies 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre; 2, 3, 4 i 5 de gener. Restaran en funcionament les biblioteques de Ciències de la Salut i de la Facultat de Lletres, al Rectorat, que obriran de 9.00h a 21.00h; a excepció dels dies 23 de desembre i 5 de gener, que només funcionaran fins a les 15.00h. També resten obertes les sales d'estudis de tots els campus de la UdL, menys la de l'ETSEA.

El Registre General de la UdL funcionarà els dies de serveis mínims, de 9.00h a 14.00h, a la planta baixa del Rectorat. Així mateix, mantenen la seua activitat l'edifici CREA i la consergeria de l'Edifici Polivalent, al campus de Cappont; al campus de Ciències de la Salut, l'estabulari i la Unitat docent de la Facultat de Medicina a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'edifici de Biomedicina 1, que acull l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida; i al campus d'Agrònoms, l'edifici AB.

Aquest és el sisè any consecutiu que la UdL aplica aquesta mesura, que va començar a l'estiu del 2011 coincidint amb les retallades pressupostàries. Es tracta de "deixar les instal·lacions universitàries en serveis mínims durant els períodes d'inactivitat docent per poder  fer  front  a  la  retallada  del  finançament  públic", segons explica la Gerència.