Una barra automàtica de begudes, premi Càtedra d'emprenedoria

Un circuit de 3x3 d’hoquei sobre patins, segon millor treball de final de grau

Descarregar pdf
Entrega_Premis TFG 2023
Els guanyadors amb Alonso i Rué. FOTO: Càtedra Santander d’Emprenedoria UdL
Un projecte per desenvolupar una barra automàtica de begudes destinada a esdeveniments multitudinaris, del graduat en Administració i direcció d'empreses (ADE), Arnau Camps i Arasa, ha estat el guanyador de la 3a edició dels Premis als Treballs de Final de Grau (TFG) relacionats amb l'emprenedoria i la creació d'empreses de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la Universitat de Lleida (UdL). Promix, tutorat per la professora Rosa Maria Florensa Guiu, ofereix un innovador servei de lloguer de màquines dispensadores de refrescos i begudes alcohòliques d'alta capacitat enfocada a mercats de gran consum i esdeveniments multitudinaris, com ara festivals de música, concerts o discoteques de gran aforament. 
 
La màquina, anomenada METABAR, disposa de sis punts de venda on el client realitza la compra a través d'una pantalla tàctil digital, selecciona la beguda que vol consumir i realitza el pagament amb una polsera NFC. El seu ús redueix les cues, els costos de personal i les despeses de gestió.
 
El segon premi ha estat pel també graduat en ADE, Alejandro Joseph de Rueda, pel TFG Circuit 3x3 Catalunya Tour, tutorat per Manel Plana Farran. El projecte rau en la necessitat d'homogeneïtzar els esdeveniments esportius de 3x3 d’hoquei sobre patins a Catalunya per part de la Federació catalana de Patinatge, tot oferint un espectacle esportiu competitiu i diferenciador en format de torneig inclusiu, sense discriminació de gènere ni edat i que s’organitza en diferents localitats als pavellons o al carrer amb activitats associades.
 
El jurat dels premis estava format per Álvaro Perera Martín (director ACTIU Digital by SEMIC S.A.), Laura Sánchez Llovet (vicepresidenta de Pimec Lleida i presidenta d’Autònoms Pimec), Josep Maria Barrufet Olivart (cap d’innovació del CEEILleida) i José Alonso, en qualitat de secretari. Aquest i la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, Montse Rué,han lliurat aquests guardons, dotats amb 500 i 300 euros respectivament. 
 
Val a dir que ambdós projectes ja van ser premiats al Concurs d'idees de negoci innovadores per a l'assoliment dels ODS, de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la Universitat de Lleida (UdL) en l'edició del 2022.