Descarregar pdf

EXPOSICIÓ. KW, una aproximació a la cultura energètica


26 i 27 d'octubre de 2006
Edifici Polivalent del Campus de Cappont
C/ Jaume, II, 71
25001 Lleida

Exposició KWQuè és l’energia? Què hi ha al darrere de tots els aparells que ens donen energia? Amb un quilowatt-hora, com aniries més lluny: a peu, corrent, amb bici o amb cotxe? Quanta energia obtenim dels aliments?

La utilitzem, la paguem, en sentim a parlar però no la veiem, ni sabem d’on prové: l’energia és una cosa de tots i per això cal disposar dels coneixements adequats per entendre el seu funcionament i poder fer-la servir de manera sostenible.

L’objectiu d’aquestes jornades és oferir una cultura energètica bàsica que ens faciliti la comprensió de l’energia i dels sistemes energètics.


Exposició

L’exposició “El kW” mostra la materialització dels conceptes d’energia i potència en productes energètics i equips capaços de transformar formes d’energia en un marc comú estandaritzat: el quilowatt ( kW ). Al llarg de l’exposició es veuen diferents maneres de produir energia i d’usar-la. D’una banda, podrem observar un seguit d’equips que transformen energia d’una potència d’1 kW i de l’altra, una sèrie de productes energètics en quantitats que proporcionen 1 kWh d’energia.


Sessions formatives


Dijous 26

18:30 h - professionals de l'educació i associacions
Aquesta sessió ofereix les bases i material didàctics per a una posterior difusió de la culturització energètica i d’un projecte europeu (KITH) sobre mesures domèstiques d’eficiència energètica.

Divendres 27

11:00 h - tècnics i polítics
Amb aquesta sessió s’ofereix una visió tècnica de l’energia, exemplificant actuacions de sostenibilitat de les administracions.

19:00 h - públic en general
Sessió dinàmica que ofereix un enfocament pràctic sobre l’energia, amb informació sobre les mesures domèstiques d’eficiència energètica.

Totes les sessions es realitzaran a l'aula 3.07 i tindran una durada aproximada d'1 hora.


fletxa-grisMés informació

Regidoria de Sostenibilitat de Medi Ambient de l'Ajuntament de Lleida
Tel: 973 70045
correuagenda21@paeria.es


Exposició KW

   Darrera modificació: