Descarregar pdf

"EL 8 DE MARÇ A LA UdL"
Dia Internacional de la Dona Treballadora

Universitat de Lleida | Del 2 a l'11 de MARÇ de 2009

Les socialistes nord-americanes van començar a celebrar el Dia de la Dona el 1908 per reivindicar el dret de vot, organitzant-lo el darrer diumenge de febrer. Les Nacions Unides van implantar la celebració d'aquesta diada l'any 1977. Des de llavors, el 8 de març s'ha convertit en un símbol per a les dones dels cinc continents. La Universitat de Lleida vol commemorar aquesta data amb un seguit d'actes coordinats des del Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones

L'acte principal consistirà en la presentació de dues publicacions: el I Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones a la Universitat de Lleida (2008-2010), que aplega un centenar de mesures destinades a aconseguir la igualtat d'oportunitats en el sí de la institució, i Violencia de género y sistema de justicia penal. Aquesta darrera obra, coordinada per la professora de Dret Penal de la UdL Carolina Villacampa, aplega articles d'especialistes d'arreu de l'Estat espanyol. Hi han pres part experts de les universitats de Lleida, Cadis, València, la Jaume I de Castelló, i la Rovira i Virgili de Tarragona, a banda de l'Institut Interuniversitari de Criminologia de la Universitat de Màlaga.

També estan programades l'exposició Si la dona avança, el món també i el taller Educació per la Igualtat, ambdós en el marc de la campanya "Mou-te per la igualtat. És de justícia" de la Fundació InteRed.


Programa

 
Exposició amb motiu del Dia de la dona a la UdL Del 2 al 16 de març
Hall de la planta -1 de l'Edifici Polivalent (Cappont)

EXPOSICIÓ: "SI LA DONA AVANÇA, EL MÓN TAMBÉ [+ info]

L'exposició  Si la dona avança, el món també presenta un resum de les principals dades que configuren el mapa de la desigualtat de gènere al món. Els diferents panells fan referència a temes bàsics com el treball, la pobresa o l'educació. L'exposició també incideix en les aportacions de les dones al desenvolupament.


5 de març | 18.30h | Aula 2.15 (Rectorat)
TALLER: "Educació per a la igualtat"

10 de març | 18.30h | Sala de Juntes del 3r pis (Rectorat)
PRESENTACIÓ del LLIBRE: "Violència de gènere i sistema de justícia penal"

11 de març | 13.30h | Sala de Juntes del 3r pis (Rectorat)
PRESENTACIÓ del I Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones a la UdL (2008-2010)


print enrera pujar

   Darrera modificació: