Descarregar pdf

CICLE DE CONCERTS
ACÚSTICS AL CAMPUS DE CAPPONT

Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera
Del 5 al 26 de MARÇ de 2009


El Vicerrectorat d'Activitats Culturals de la Universitat de Lleida organitza el cicle "Acústics al Campus". Els quatre concerts del cicle es realitzaran a l'Auditori CCCT del Campus de Cappont els dijous 5,12,19 i 26 de Març de 2009. En aquesta primera edició es presenten artistes de la màxima actualitat en la escena musical catalana. Xaviss, Túrnez i Sesé, Meritxell Gené i Cesk Freixas en donaran bona mostra en uns recitals gratuïts i oberts a tota la comunitat Universitària i de la nostra ciutat.

ENTRADA GRATUÏTA I LIMITADA A L'AFORAMENT DE LA SALA

 
Acústics al campus de Cappont de la UdL
DIJOUS 5 de MARÇ | 20.00h
XAVISS | Un petit viatge

Un petit viatge és l'aventura personal que el cantautor XavisS empren per donar forma al seu primer disc en solitari, un disc íntim que veu de les experiències i històries que XavisS viu un cop la seva antiga formació Mai Toquem Junts, posa punt final a la seva carrera musical. Un temps mes tard, decideix contactar amb el seu amic i productor Jordi Armengol, responsable de produccions tan conegudes com les de Lluís Llach entre molts d'altres, i d'aquesta manera tenen el primer contacte per escoltar les noves composicions i mirar de trobar un camí adequat a tantes històries escrites durant tot aquest temps.

Després de moltes trobades i un cop feta tota la pre-producció, decideixen començar l’e nregistrament del disc, un disc, que des de un primer moment, XavisS va batejar amb el nom “ Un Petit Viatge” ja que era la seva primera aventura en solitari i no deixava de ser una aposta molt personal i un repte que mai s'hagués imaginat.

El disc es va fer durant els mesos d'Octubre i Novembre de 2007, i el productor Jordi Armengol va agafar un paper molt important en aquest treball, agafant així tota la responsabilitat pel que fa a la producció del disc, així com l’enregistrament, les mescles i la masterització que va anar a càrrec del mateix.

Un cop les cançons van anar agafant forma, XavisS invita a l’estudi de gravació amics que tenia molt clar que havien de ser presents en aquest treball, així doncs les col·laboracions de gent com el mateix Jordi Armengol, Jordi Mena de Jarabe de Palo, Adrià Farré dels ex-mai toquem junts o el Mallorquí Jaume Anglada, donen un toc i molta mes diversitat al resultat final del disc.

Un Petit Viatge, inclou deu maneres de dir a la vida, que sempre s’ha de mirar endavant, 10 cançons sota una base musical molt acurada i una gran importància en el tractament de la veu de XavisS

[+] www.myspace.com/xaviss


Acústics al campus de Cappont de la UdL
DIJOUS 12 de MARÇ | 20.00h
TURNEZ I SESÉ| Sol blanc

Túrnez i Sesé, fidels a la nostra vocació de posar música a la paraula dels grans poetes, presentem el nostre tercer disc Sol blanc, editat per Picap, en el qual cantem poetes que utilitzen el català occidental: alguns de les terres de Lleida ja clàssics com Màrius Torres, d’a ltres amb l’o bra estroncada en plena joventut com Joan Barceló; també musiquem obra de poetes clàssics contemporanis com Jordi Pàmias o Maria Mercè Marçal i moderns com Dolors Miquel.

A més, hem saltat la ratlla per anar a cantar l’Héctor Moret de Mequinensa o hem buscat nous poetes encara inèdits com Joan Todó de La Sènia o Montse Gort. Segons ha dit la crítica, les nostres cançons són plenes de delicadesa, subtilitat i emoció, amb una arquitectura melòdica i harmònica que ens transporta a estadis íntims i reflexius, amb atmosferes plenes de caràcter, força i contundència expressiva. Daniel Sesé, que composa les nostres cançons, prova sempre de no oblidar l'arrel comuna de la cançó mediterrània, els motius de la tradició trobadoresca, i de fer lluir tot el que és propi de la música del nostre mar antic.

[+] www.turnezisese.com


Acústics al campus de Cappont de la UdL
DIJOUS 19 de MARÇ | 20.00h
MERITXELL GENÉ | Inesperadament

Inesperadament (2008) és el primer treball autoeditat d'un projecte musical que neix del fruit d’un esforç personal i sentimental. Vingut de la ciutat de Lleida, fusiona dolces melodies que reivindiquen una manera de fer i ser que potser avui dia no està gaire de moda. S'alimenta de tendresa i analitza amb una visió personal i particular les coses que ens envolten amb una manera de dir ben pròpia. Es recrea en paraules claus inspirades en poetes del nostre país.

La seva poesia ha dut el treball per unes dreceres musicals meravelloses i vinculades amb tot el que en un principi es pensava. Apareix entre elles “Inesperadament” pel rerafons tan significatiu que té aquesta paraula. Per les decisions que inesperadament prenem, o per les diferents coses que ens sorgeixen en el dia a dia, que fan que la nostra forma de fer i ser canviï com si res hagués passat.

[+] www.myspace.com/meritxellgene


Acústics al campus de Cappont de la UdL
DIJOUS 26 de MARÇ | 20.00h
CESC FREIXAS | El camí cap a nosaltres

El mes de juny de 2007, surt al carrer el segon treball discogràfic d'aquest projecte musical. El camí cap a nosaltres és el títol d'aquest nou disc, on el cantautor penedesenc aprofundeix encara més en les arrels de la cançó tradicional i explora altres terrenys poc explotats fins avui, amb temàtiques molt més personals -tot i que queda palesa la reafirmació de la reivindicació col·lectiva-, i uns arranjaments musicals molt més minimalistes, amb lletres tan intimistes com crítiques.

El disc, que compta amb la producció i direcció musical de Magí Batalla (Transpenedès Jazz Orquestra, Companyia Catalana de Latin Jazz, L'ombre de Ton Chien, Revolta 21), es va gravar els mesos de març, abril i maig de 2007 a Sant Sadurní d'Anoia. Del jazz al pop, i del rock al latin, trobem dotze temes que, passats pel filtre de la música d'autor, posen de manifest la voluntat de seguir reivindicant l'escena de cantautors al nostre país.

Guanyador del Premi Enderrock 2008 al millor artista de cançó d'autor per votació popular, Cesk Freixas prepara aquest nou any amb concerts i presentacions del segon treball discogràfic. De la mateixa manera, la creació de noves cançons per un tercer disc marcarà el ritme dels propers mesos, amb l'objectiu d'editar-lo i distribuir-lo a partir de l'estiu del 2009.

[+] www.myspace.com/ceskfreixas

print enrera pujar

   Darrera modificació: