Descarregar pdf

 

Exposició Dibuixos VIP. Paco Clavel. Universitat de Lleida
Exposició
DIBUIXOS VIP
Comissari: Paco Clavel
 
186 dibuixos originals realitzats per personatges rellevants de la cultura
 
Del 3 al 30 de desembre de 2009
Centre de Cultures (Cappont)

"Y de pronto aparece con una baraja de cartulinas casi diminutas, en blanco, y un par o tres de rotuladores y te dice que pintes algo, lo que sea, y tu no le vas a decir que no, claro, porque a Paco es difícil negarle nada..."

ANDRÉS ABERASTURI

Un total de 186 dibuixos, pintures i dedicatòries realitzades per diverses personalitats rellevants de la vida cultural espanyola -cantants, actors, directors de cinema, polítics, presentadors, esportistes i periodistes- integren l'exposició "Dibuixos VIP", comissariada per Francisco Miñarro, 'Paco Clavel', un dels personatges més inclassificables que protagonizaren l'efervescent "movida" espanyola dels vuitanta.

"Dibuixos Vip"  ens dóna la possibilitat de conèixer a personatges populars fora del seu àmbit d'expressió habitual. Així, l'experiment reflexa un curiós i suggerent repertori plàstic que ens permet accedir a un coneixement més ampli dels personatges, "retratats" en mostrar-nos tota la creativitat i enginy de que són capaços en un moment tant espontani com irrepetible: els autors exteriorizen els seus sentimients més amagats mitjançant el dibuix o la pintura més casual, obviant convencionalismes.

L'acte d'inauguració tindrà lloc el 3 de desembre a les 19.00h al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de Cappont

Els originals estan distribuits en 31 pannells temàtics amb sis dibuixos cadascun. Entre els participants figuren cineastes com Pedro Almodóvar; músics de tots els estils, des d'El Cigala a Sergio Dalma; escriptors com Günter Grass, Fernando Sánchez Dragó o Elvira Lindo, o toreros com Luis Francisco Esplá. També formen part de la mostra el jutge Baltasar Garzón, la inoblidable periodista musical Paloma Chamorro, l'actor porno Nacho Vidal o la musa de Salvador Dalí, la polifacètica Amanda Lear.

 

Dibuixos VIPDibuixos VIP. Paco Clavel. Universitat de Lleida 
 

 

print enrera pujar

   Darrera modificació: