Descarregar pdf

FILMOTECA TERRES DE LLEIDA  | GENER-MARÇ.09
JOHN HUSTON CREPUSCULAR  |  NOU CINEMA ITALIÀ  II


No hi ha dubte que la unió fa la força i, sota aquesta voluntat, la Filmoteca enceta l'any amb l'obertura d'una nova etapa en la qual pretén rellançar-se amb la intenció d’ampliar i diversificar la seva programació cinematogràfica no només a Lleida, sinó a diverses poblacions de les terres de Ponent. Gràcies a la incorporació de noves institucions en la seva estructura –Ajuntament de Lleida i Diputació de Lleida–, així com al reforç de les que ja l'integraven fins ara –Generalitat de Catalunya, Universitat de Lleida, Obra Social Fundació "la Caixa" i Cercle de Belles Arts–, la Filmoteca Terres de Lleida neix enguany per començar a caminar a partir del segon trimestre vers un nou model que tingui en compte la diversificació de públics i el reequilibri territorial en la gestió de la difusió de la cultura cinematogràfica a casa nostra.

Filmoteca UdL. John HustonPer celebrar-ho iniciem aquest nou viatge amb dos cicles ben especials. Per una banda, John Huston crepuscular, una selecció dels millors films de la darrera etapa d'un dels directors més Representatius del cinema nordamericà. Pocs cineastes com Huston foren capaços d'adaptar-se a la crisi del sistema productiu de Hollywood que s'esdevingué a partir de la dècada dels anys seixanta a la vegada que augmentava la seva nòmina d’obres mestres. Des de la crepuscular The Misfits (1961) fins al seu testament cinematogràfic, The Dead (1987), el director de The African Queen (1951) va continuar sense descans el seu treball d'excel·lent narrador d'històries sinceres i desoladores, melancòliques i metafòriques, despullades de qualsevol artifici estilístic, on els temes de la mort, Filmoteca UdL. Nou Cinema Italià IIel pas del temps i la figura del perdedor en un món que s'acaba prengueren un significatiu protagonisme en el seu llegat artístic.

Seguidament, i amb la idea de complementar els cicles dedicats al Neorealisme i al Nou cinema italià que hem ofert en els darrers anys, presentem ara una nova entrega de quatre grans obres mestres de la modernitat cinematogràfica italiana que representaren la consolidació d’una nova generació de cineastes que conquistaren la primera línia del panorama cinematogràfic internacional.

::::: JOHN HUSTON CREPUSCULAR :::::

 
Filmoteca de la UdL
DILLUNS 26 de GENER, 22.00h

THE MISFITS / VIDAS REBELDES
John Huston, Estats Units, 1961, 35mm, 124 min, B/N, VOSE

Llegendari drama protagonitzat per Marilyn Monroe, Clark Gable i Montgomery Clift sobre una jove divorciada i dos cowboys desplaçats que emprenen una aventura en un oest crepuscular.


Filmoteca de la UdL
DILLUNS 2 de FEBRER, 22.00h

THE NIGHT OF THE IGUANA / LA NOCHE DE LA IGUANA
John Huston, Estats Units, 1964, 35mm, 118 min, B/N, VOSE

Punyent adaptació cinematogràfica d'una obra de Tennessee Williams que narra la història d'un pastor protestant expulsat de la seva església que treballa com a guia turístic a Mèxic.

Filmoteca de la UdL
DILLUNS 9 de FEBRER, 22.00h

A WALK WITH LOVE AND DEAD / PASEO POR EL AMOR Y LA MUERTE
John Huston, Estats Units, 1969, 35mm, 90 min, C, VOSE

Qualificat com un manifest hippie, aquest film metafòric ambientat en l'edat mitjana explica la vida d'una jove parella d'amants en plena Guerra dels Cent Anys.

Filmoteca de la UdL
DILLUNS 16 de FEBRER, 22.00h

FAT CITY / FAT CITY (CIUDAD DORADA)
John Huston, Estats Units, 1972, 35mm, 96 min, C, VOSE

Drama desolador de pinzellades autobiogràfiques sobre la història de dos boxejadors i els seus problemes lloat unànimement per la crítica com una de les millors pel·lícules del director.

Filmoteca de la UdL
DILLUNS 23 de FEBRER, 22.00h

THE DEAD / DUBLINESES
John Huston, Anglaterra-Estats Units-Irlanda, 1987, 35mm, 83 min, C, VOSE

El darrer film de Huston. Una obra mestra basada en un relat de James Joyce que gira al voltant d'una festa i la crisi existencial d'un matrimoni burgès del Dublín de principis de segle.

:::::: NOU CINEMA ITALIÀ II ::::::


Filmoteca de la UdL
DILLUNS 2 de MARÇ, 22.00h

LA DOLCE VITA
Federico Fellini, Itàlia-França, 1959, 35mm, 174 min, B/N, VOSE

Darrera les passes d'un periodista, Fellini crea un mític retrat de la societat romana dels anys cinquanta que ha esdevingut una obra fonamental de la modernitat cinematogràfica europea.

Filmoteca de la UdL
DILLUNS 9 de MARÇ, 22.00h

ROCCO E I SUOI FRATELLI / ROCCO Y SUS HERMANOS
Luchino Visconti, Itàlia-França, 1960, 35mm, 177 min, B/N, VOSE

Tràgic melodrama sobre cinc germans que immigren des del Sud d'Itàlia a Milà a la recerca d'una nova vida. Una crònica familiar que representa el màxim exponent del melodrama realista de Visconti..

Filmoteca de la UdL
DILLUNS 16 de MARÇ, 22.00h

LA NOTTE / LA NOCHE
Michelangelo Antonioni, Itàlia-França, 1961, 35mm, 122 min, B/N, VOSE

Centrada en la crisi matrimonial entre un escriptor i la seva esposa, el film completa, conjuntament amb La avventura (1960) i L'eclisse (1962), l'anomenada trilogia existencialista d'Antonioni.

Filmoteca de la UdL
DILLUNS 23 de MARÇ, 22.00h

MAMMA ROMA
Pier Paolo Pasolini, Itàlia, 1962, 35mm, 114 min, B/N, VOSE

El segon llargmetratge dirigit per Pasolini narra la lluita impossible d'una exprostituta romana (Anna Magnani) per aconseguir una educació apropiada per al seu fill i el benestar d'una llar digna.


::::: MÉS INFORMACIÓ :::::


VO. Versió original. VC. Versió catalana. VE. Versió castellana. VOSC. Versió original amb subtítols en català. VOSE. Versió original amb subtítols en castellà. VOS. Versió original amb subtítols en un altre idioma. VOTS. Versió original amb traducció simultània. SD. Sense diàleg. B/N. Blanc i negre. C. Color.

Filmoteca/Cine-ull es reserva el dret de modificar aquest programa per raons de força major.

Venda d'entrades les 24 hores a les oficines amb ServiCaixa i una hora abans de cada projecció al mateix Centre Social i Cultural. Preus: 3 euros per sessió. Carnet jove o d' estudiant de la UdL, aturats i jubilats: 2 euros per sessió.


Totes les sessions tindran lloc a les 22.00 hores a CAIXAFORUM LLEIDA (Blondel 3, Tel. 973 27 07 88).

Organitzadors de la Filmoteca Cine-Ull de la UdL

print enrera pujar

   Darrera modificació: