Descarregar pdf
   Mostra / 26 setembre - 10 octubre 2011 
   Sala d'Exposicions del Centre de Cultures / Universitat de Lleida 

DONES DE VIDA ALEGRE?

El Centre de Cultures del Campus de Cappont acull la mostra "Dones de vida alegre?". Organitzada per Metges del Món i l'Associació Catalana per a la Infància Maltractada, ens transmet, a través del testimoni de quatre dones, les causes i les conseqüències de l'explotació sexual, per a promoure un canvi d'actitud vers la prostitució.

expo_donesvidaalegreUdL


Amb aquesta iniciativa, Metges del Món tracta de conscienciar a la ciutadania en general de la situació en la qual es troba un col·lectiu estigmatitzat i exclòs socialment. ‘Dones de Vida Alegre?’ és una crida d'atenció a la societat sobre les persones que exerceixen la prostitució, persones a les quals, en la majoria de les ocasions, es culpabiliza d'una situació quan en realitat són elles les víctimes.

Amb aquesta mostra, Metges del Món busca promoure un canvi d'actituds en la ciutadania en general cap a la prostitució mostrant les seves conseqüències i donant veu i rostre a les dones que l'exerceixen. D'aquesta forma, l'ONG, que impulsa programes d'atenció sociosanitaria a persones prostituïdes a Madrid i en altres comunitats autònomes, busca reduir l'estigma que envolta a les dones en situació de prostitució.

“Es culpabiliza a les dones quan en realitat són les veritats víctimes d'aquesta situació”, Idoia Ugarte Gurruxaga
Així mateix, l'ONG intenta que els visitants coneguin, a través dels testimoniatges de les pròpies dones, les circumstàncies que les duen a la prostitució. “Les dones s'inicien en la prostitució en la seva majoria empeses per necessitats econòmiques i en ocasions de manera forçada. La falta de suport social, el rebuig i la coacció per part dels proxenetes fan que la sortida sigui pràcticament inviable.

Organitza: Metges del Món i Associació Catalana per a la Infància Maltractada

www.mujeresdevidaalegre.org
 

   Darrera modificació: