Descarregar pdf
   Exposició  / 8-31 maig 2012 
   Sala d'Exposicions de la Facultat de Ciències de l'Educació / Campus de Cappont 

A PARTILHA / Rogelio López Cuenca
 
Inauguració dimarts 8 de maig a les 17.30h a la sala d'exposicions de la Facultat de Ciències de l'Educació, al Campus de Cappont.

Rogelio López Cuenca sempre ha treballat des d’un punt de vista crític amb la realitat que ens envolta. Acostuma a utilitzar la cita i l’apropiació per emetre missatges directes que ens obliguen a qüestionar-nos determinades maneres de pensar i funcionar en el terreny teòric, polític i econòmic.

A partilha és una traducció de Le partage (El repartiment), que sorgeix del text Le partage du sensible (Jacques Rancière, 2000), en el qual el filòsof francès desenvolupa una idea estètica de la política segons la qual l’estètica s’estructura a partir de la divisió del sensible. En aquest sentit, considera que les relacions de poder generen formes estètiques i, inversament, les expressions culturals representen o simbolitzen el poder o contrapoder. Així podem afirmar que tot acte estètic és polític.

En l’obra que ens ocupa, Rogelio López Cuenca ens lliura un assaig visual format per quatre imatges que guarden un tret en comú, a partir del qual es pot bastir una xarxa de relacions que funciona per oposició i diferència. La publicitat comercial, la fotografia esportiva, la pintura orientalista decimonònica i el fotoperiodisme de guerra ens ofereixen diferents aproximacions a la realitat, i la seva interrelació a partir de la juxtaposició provoca múltiples lectures que depenen de la mirada de cada espectador.

Aquesta obra està directament vinculada amb l’exposició

El repartiment, de Rogelio López Cuenca

Centre d’Art la Panera, del 8 de maig al 9 de setembre de 2012
Presentació: 8 de maig, 18,45 h


Exposició de Rogelio López Cuenca a la UdL

Rogelio López Cuenca (Nerja, 1959)
A Partilha (V), 2009 / Impressions digitals sobre vinil. Cortesia de l’artista
baixcorva
   Darrera modificació: