Exposició: Ulisses Sessilú: Una odissea moderna

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala d'exposicions planta -1 Edifici Polivalent
Inici:
Finalització:

 

Exposició Ulisses Sessilú: Una odissea moderna, de Càritas Diocesana de Lleida, que es podrà veure fins el 30 de maig.

L’exposició Ulisses/Sessilú. Una odissea moderna, està produïda pel programa Joves en Valor, dedicat a difondre entre l’estudiantat de tots els nivells educatius de la Diòcesi de Lleida, el Model d’Acció Social de l’entitat. Aquesta tasca es du a terme a través de xerrades, tallers i activitats d’aprenentatge servei.

En aquesta exposició s’estableix un paral·lelisme entre el viatge d’Ulisses per tornar a Ítaca i el viatge de les persones emigrades i refugiades per arribar a Europa. La idea va sorgir perquè sobre el mapa del Mediterrani els dos itineraris pràcticament es superposava.

El seu objectiu principal és presentar l’emigració com una activitat inherent a la condició humana -i en absolut criminal-, a través de la cultura clàssica. També invocar els Drets Humans reconeguts internacionalment. Amb tot el material recollit i les aportacions dels joves participants dels tallers, s’ha muntat aquesta exposició.

Les persones no marxen de casa seva per gust, no posen als seus fills en perill, no arrisquen la vida per una ocurrència sense fonament.

L’exposició vol reflexionar des de la doble vessant: la cultura clàssica i la recerca de les causes d’aquesta situació terrible que ens afecta a tots, el viatge dels emigrants i refugiats.

Expo_Ulisses_1