Concert: Combat del somni, amb Marisa Martins i Mac McClure

Estrena a la Temporada Musical de la UdL de tots els poemes musicats de 'Combat del somni' de Josep Janés

Carregant el reproductor...

La Universitat de Lleida ha acollit l'estrena del nou projecte de la mezzosoprano Marisa Martins i el pianista Mac McClure i que a l'estiu es materialitzarà amb un disc. Es tracta de tots els sonets musicats de Combat del somni, poemari de l'escriptor i editor català, Josep Janés (1913-1959), publicat al 1937. El concert Combat del somni, ha tingut lloc a la Sala d'actes de l'edifici del Rectorat, en el marc de la la 19a Temporada Musical de la UdL.

Cinc d'aquests poemes ja van ser musicats pel seu amic i compositor, Frederic Mompou, entre els anys 1942 i 1951: Aquesta nit, Fes-me la vida transparent, Ara no sé si et veig encar, Jo et pressentia com la Mar i Damunt de tu només les flors, el més conegut.

Ara, Martins i McClure presenten en concert les composicions de Mompou més la quinzena de sonets restants que han estat musicats per compositors contemporanis catalans i del país valencià. Així, el repertori inclourà a més, els tres sonets musicats al 1993 per la compositora Carlota Garriga (1937) i les composicions noves que van ser encomanades a Ricardo Llorca (1958), Moisès Bertran (1967), Miquel Ortega (1963) i Jordi Flaquer (1983).